Het verhaal van het kind dat al zijn bezit gaf...

Een wereldberoemde schilder opent een tentoonstelling waar hij zijn meest waardevolle schilderijen kan verkopen. 

Het verhaal van het kind dat al zijn bezit gaf...

Vertaald door: Emine Bagcicek
Schrijver: Anoniem

Een wereldberoemde schilder opent een tentoonstelling waar hij zijn meest waardevolle schilderijen kan verkopen. 

De schilder die de tentoonstelling samen met zijn assistent doorwandelt, merkt opeens , dat een kind met pure aandacht zijn waardevolle schilderij bewondert. 

De kunstenaar nadert naar het kind toe en vraagt of hij het mooi vind. 

Opgewonden antwoord het kind dat hij het mooi vind en deze schilderij wilt kopen en vraagt hoeveel het kost. De assistent die naast de kunstenaar staat zegt dan met een sarcastische houding, “5000 $,...heb je genoeg geld? 

Het kind loopt rennend naar buiten en na vijf minuten komt hij terug met een kapotte spaarpot in zijn ene hand, en een handvol muntstukken in zijn andere hand. 

Hoeveel heb ik hier? Zou je voor mij kunnen tellen? Heb ik hier 5000 $ ? 

“Dit is hier al mijn bezit, alles wat ik heb... vandaag is de verjaardag van mijn moeder, voor haar wil ik deze schilderij kopen”. Zegt het kind en geeft de muntstukken en de spaarpot aan de kunstenaar. 

De kunstenaar telt de munten en zegt “ok kleine, je hebt genoeg geld voor deze schilderij te kopen”, en vraagt aan de verantwoordelijke om het schilderij in te pakken en aan het kind te geven. 

De assistent die dit ziet en panikeert en zegt tegen de kunstenaar “wat heb je toch gedaan??? Alleen 8 $, kan toch niet! Hoe heb je dat kunnen geven”! 

Ik ken zoveel personen die 5000 $ kunnen geven. 

Kunstenaar keert naar zijn assistent en zegt ;”ja, ik ken ook zoveel mensen die 5000 $ kunnen geven, maar ik ken niemand die al zijn bezit zal geven”. 

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!