Bloeddruk

Bij veel seminars en individuele bijeenkomsten hebben we veel mensen ontmoet die met bloeddrukproblemen leven. We hebben geconstateerd dat er ervaringen zijn met betrekking tot bloeddruk, lage bloeddruk en hoge bloeddruk. In het algemeen zijn er twee verschillende standpunten bij individuen.

Bloeddruk

De gedachten en woorden van personen met lage bloeddruk ervaring,  is algemeen als volgt:’’Er is niets leuks om in dit leven te leven, ik geniet niet van het leven, ik ben niet gelukkig, mijn familie is niet bij me, mijn familie is niet bij elkaar, in mijn familie luistert niemand naar me, ze profiteren gewoon van me, ze waarderen me niet, ik ben een nietsnut, ik ben niet in stemming.’’

Dat wil zeggen dat bij lage bloeddruk een opgave, een verlating,een overgave is. Er is nu stilte, terugtrekking en stoppen met communicatie.

‘’Mijn God,help me om mijn levensvreugde terug te krijgen. Help me weer tot leven te komen. Ik wens overvloed te hebben op alle gebieden van mijn leven. Ik ben in harmonie met mijn familie. Ik ben in harmonie met mijn dierbaren. Ik vergeef mijn verleden. Ik laat mijn prikkelbaarheid los. Ik laat mijn kwetsbaarheid los en vanaf nu kies ik voor dankbaar te zijn. Met vrolijkheid, geluk, liefde verbind ik me met het leven. Ik ben er ook op deze wereld.

Mijn God, geef mij de energie van je mooie tedere liefde en niet van mensen dat je hebt geschapen. Ik hou van je, mijn God. Ik dank je voor het leven dat je ons hebt gegeven.’’

Nu wil ik het over de hoge bloeddruk hebben. Hoge bloeddruk komt algemeen bij personen plots op, na een incident. Je maakt iets mee waardoor er iets komt als een bom in je, en je bloeddruk begint te stijgen. We waren zo benieuwd en vroegen ons af wat er van binnen gebeurt dat de bloeddruk doet stijgen en ontploft? Na welke emotie, na welke levenservaringen ervaar je deze situatie?

Bij mensen die opeens woedend worden, begint duidelijk bloeddruk te ontstaan.

Oke, wat schuilt zich onder plotse woede? Overmatige opoffering, overmatige hulpzaamheid, jezelf uitstellen, de lasten van iedereen op je nemen, niet het leven leiden dat je wilt enz…

Niemand in de familie waardeert deze persoon, ze tonen ook geen respect en op het werk weer dezelfde situatie.

Wanneer deze situatie intenser wordt, treedt er een plotse woede uitbarsting op.

De innerlijke gedachte van de persoon is dan ‘’waarom horen jullie mijn stem niet, waarom zien jullie mij niet, waardeer me nu, ik ben er ook, ik ben moe dat jullie mij niet mee tellen en niet serieus opnemen, Ik ben moe om mij altijd op te offeren voor jullie, Ik ben moe om jullie gelukkig te maken en mezelf uit te stellen. 

Wat kon ik allemaal doen met de tijd en moeite dat ik aan jullie heb besteedt, maar heb het niet gedaan.’’

Mijn God, ik wens het gevoel van waardeloosheid in mij op een gezonde manier te genezen.

Ik wens het  ongelukkig gevoel in mij op een gezonde manier te genezen.

Ik wens het teleurstellend gevoel in mij op een gezonde manier te helen.

Ik wens te stoppen om mezelf op te offeren voor anderen, en wens zonder enige verwachting lief te hebben. Hiervoor vergeef ik mezelf. Ik breng het balans van geven en nemen in evenwicht. 

Vanaf nu ga ik zonder enige verwachting van iedereen houden.

Of de persoon voor mij wel of niet mijn waarde kent, het veranderd mijn waarde niet.

Vanaf nu roep ik met liefde wonderen op alle gebieden van mijn leven. Met liefde roep ik overvloed op in mijn leven.

Ik realiseer me dat ik waardevol ben. Ik hoef mezelf niet te bewijzen.

Ik ben niet verplicht iedereen te redden. Ik hoef niet te slijmen bij iedereen, ik hoef niet om nummer één te zijn. Het maakt niet uit wie wat doet, onder alle omstandigheden ben ik waardevol.

In natura ben ik waardevol en voldoende.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!