Kamu Girişimciliği

Kamu girişimciliği

Kamu Girişimciliği

Kamu girişimciliği ; 

Kar amacı güden girişimciliğin farklı  açılardan faydası bulunur. İstihdamın oluşması, milli gelirin artması, sosyal gelişmelerin var olması  kalkınmanın sağlanması ve uluslararası alanda ülkemizden bahsedilmesi girişimciliğin başlıca faydaları arasında yer alır.

Girişimciliğin çeşitlerinden olan ; kamu girişimciliği ise daha farklı bir boyuttadır.  

Kamu girişimciliğinde girişimci bir şahıs ya da özel bir kurum değildir. Sermayeyi ortaya koyan girişimci bir kamu kurumu yani devlettir. Böylece yeni fikrin icraata geçirilmesi işlemini devlet kendisi gerçekleştirir ve malı ya da hizmeti kendi eliyle üretir.  

örneklerinden biri Atatürk Orman Çiftliği tarafından üretilen  bal, süt dondurma ya da yoğurt gibi ürünlerin satışının gerçekleştirilmesi ve elde edilen karın devlete ait olmasıdır. Devlet Malzeme ofisi  tarafından gerçekleştirilen  Tekno Katalog projesi bir kamu girişimciliğidir. Kamu girişimciliği yönünde faaliyet göstermek isteyen girişimcileri destekleyerek, fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olan bir kamu kuruluşudur.. 

Bazı zaman aralıklarında Kamu girişimciliği projelerini destekleyen kamu kurumları da bulunmaktadır… (Kalkınma Ajansı projeleri, Valilik projeleri , Bakanlık projeleri,  AB Projeleri vb. ) Teknik destek,  mali projeler. kalkınma projeleri , sosyal sorumluluk projeleri, ar-ge projeleri, inovasyon projelerini görebiliriz.  

Yeni  hizmet alanların oluşturulmasında ve uygulamaların kolaylaştırılmasında etkili olan kamu girişimciliği kamu bankalarının yatırım ortaklığı ile de  gerçekleştirilir.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!